Akela Népe Kennel – Avatár 1 éves lett

2018.10.17.

 

Avatár ma 1 éves

Teljes nevén: Hidegdombi Hűséges Avatár. Néhány hete teret kapott honlapunkon a Szentkúti Pásztor kennel. Most Avatár kapcsán megemlíteném egy másik fiatal tenyésztő barátunkat Hideg Gergelyt.

Gergő már több alkalommal részt vett velünk közös sarpos programokon. Mivel nagy kedvelője szeretett fajtánknak, ezért segítségünket kérte a tenyészkutyái beszerzésében. Természetesen örömmel segítünk minden lelkes fiatalnak, így elsőként Barak nevű Szerb import kanja került a kennelébe. Barak már 4 éves múlt azóta…
Avatár anyja: Lora Kosovarka, restelicai ősöktől származik. Apja a Kedvenc kutyám: Karabas Restelicki, aki sajnos már nem él azóta.
Szerettem volna, ha sikerül ez a párosítás, mert ezzel a kombinációval tisztán restelicai ősökkel rendelkező almot kapunk. Gergő partner volt ebben, mert ő is szeretett volna egy Karabas utódot az udvarába.
Szerencsére 3 kölyök született. Alíz, Avatár és Avar. Mindhárom kutyának korrekt, komplett a fogazata. Szépen mozognak és nagy méretű kutyák lettek. Gergő és én vegyes takarmánnyal neveltük fel a kutyáinkat. Igyekeztünk soványan tartani őket, nehogy a túlsúly a növekedésben levő ízületeket esetleg túlterhelje. Újfent rájöttünk ,hogy a sarplaninac egy rendkívül “takarékos” kutya, és a kevés táplálékot is kiválóan hasznosítja. Avatár 75cm, és 53kg, Alíz 70cm lett egy éves korára.

Alíz

Galériahttp://www.sarplaninac-kennel.hu/hu/akela-nepe-kennel-avatar-1-eves/

 

Comments are closed.