Akela Népe Kennel L alom: 7 hetesek lettek a kölykök

2015. 11. 08.

1 perc

Kicsit elcsúsztam a fotózással. Sajnos egyre rövidülnek a nappalok, így az ideális fotózásra alkalmas idő is egyre kevesebb.

A karakterek alakulnak. Kisebb változások vannak a “rangsorban”, de erre számítottam.

Két évvel ezelőtt, ugyan ennél a párosításnál már tapasztaltam, hogy a 7-8.hetes korban általam felállított rangsor, később átrendeződött.

A kan, Lupo, egyre “kanosabb”. A szukák már kitérnek előle. Jóval nagyobb, is mint a szukák és ezt a fizikai fölényt még tudja érvényesíteni. De ez nem biztos, hogy így is marad.

Az elkövetkezendő 3-4 hét sok meglepetést tartogathat még.

Dévát végleg elválasztottam a kölyköktől. Mikor van időm szoktatom a kicsiket a többi szukához. Amennyire az időmből telik, szocializálom a kölyköket, foglalkozom velük.

Még négyszer etetem őket. A kutyák gyomra rendkívül tágulékony. Életük első heteiben, még nem tudnak úgy falni, mint a felnőttek, mert még enni is meg kellett tanulniuk.

Megfigyeltem, hogy ha tápot adok nekik, akkor csak majszolgatnak ahhoz képest, ha hús is van a táp közé keverve. A hús illata felébreszti az ősi ösztönt.

A kicsik a többszörösét is megtudják/meg tudnák enni annak a ami kell az egészséges fejlődésükhöz. A túletetett kölykök elhíznak, lustulnak, ráadásképp az ízületek is károsodhatnak.  Ezért

vigyázni kell a mennyiség megválasztásával. (a minőségével is!) Nálam az a mennyiség vált be, aminek az elfogyasztásához ebben a korban elég egyetlen perc….

Album: http://www.sarplaninac-kennel.hu/hu/akela-nepe-kennel-l-alom-7-hetesek-3/

 

Comments are closed.