Római Mandula Kennel: Emír egy éves lett

2018. 12. 23.

Emír egy éves lett.

Ki gondolná, hogy egy csöpp pici kölyökből, ilyen hatalmas lesz. Én sem gondoltam, hogy 1 éves korára már 73 cm lesz, és bár a bundája most sem kicsi, még nem öltözködött fel teljesen, fején a kölyökszőr még mindig ott van.

És még mindig kölyök. Korábban – 6 hónapos korában – , a Táborban elég agresszíven viselkedett fajtatársaival szemben, mostanra ennek nyomát sem lehet látni. Ez persze nem azt jelenti, hogy ez a viselkedés lesz jellemző rá, még minden megnyilvánulásában kölyök.

Más kutyák agresszivitását közömbösen kezeli, felemelt farokkal méregeti őket, nem válaszol hasonló fellépéssel. Kivéve otthon, ahol az idősebb kannal már 9 hónapos korától meg akarta vívni harcát, ezért több összecsapás után külön kell tartanom őket.

Sokat találkozik emberekkel, más kutyákkal, igyekszem szocializálni. A kutyaiskolai feladatokat jól kezeli, könnyen elsajátítja, de figyelme máshol jár és ami meglepő, hogy idegileg sem terheli meg, könnyen vált, nem kezd nyáladzani, ásítozni. Jó idegrendszerű kutya.

Otthon szeret velem kommunikálni, kopog az ajtón, vagy finoman végighúzza a karmát, hogy jelenjek már meg, vagy ugat nekem, ha társaságomra vágyik. A kilinccsel jól bánik, orrával nyitja, nem kis bosszúságot okozva néha.

Szóval úgy látom, hogy későn érő típus, én is kíváncsian várom mi lesz belőle, mert ez még nem a végső állapot. Következik egy tenyészszemle tavasszal, majd márciusban pároztatni szeretném Meo kutyámmal.

Bodnár Gyula

Római Mandula Kennel

Comments are closed.